Vinnare av 2019 års SLAO-priser!

Årets Skidanläggning 2019 är Stöten, Årets Skidinspiratör 2019 är Karolina Carlsdotter och Gerremopriset 2019 går till Ingemar Axelsson. Det nya priset Årets Hemmabacke går till Vedbobacken, Västerås. Priserna delades ut i samband med SLAO:s årsmöte och festmiddag igår kväll i Järvsö.

Film: Nominerade Årets Skidanläggning

Årets Skidanläggning: Stöten

Kriterier: Priset tilldelas en skidanläggning för ett utomordentligt engagemang och en idérikedom som bidragit till att utveckla branschen – verksamhetsmässigt eller geografiskt – långt utöver det vanliga.

Motivering:

Som den nordligaste anläggningen i Sälenfjällen utvecklas Stöten lite i skuggan av de andra anläggningarna i området. Här drivs ett ambitiöst förbättringsarbete, förra årets stora liftsatsning har i år följts upp med nya fina nedfarter, bättre snöupplevelser och en imponerande skilodge. Utan att förlora sin själ fortsätter Stöten en spännande bana, till stor del tack vare engagerade medarbetare och hög servicekänsla. Stöten är en frisk uppstickare som gör skidåkningen i Sälenfjällen ännu mer attraktiv.

Film: Nominerade Årets Hemmabacke

Årets Hemmabacke: Vedbobacken

Kriterier: Årets Hemmabacke (nytt pris) går till en lokal anläggning som skapar möjligheter till utförsåkning för alla, som sänker tröskeln till en första och andra kontakt med skid- och snowboardåkning. Där majoriteten av gästerna till anläggningen kommer från närmiljön.

Motivering: 

Mitt i Västerås satsar Vedbobacken på inkluderande skidåkning där alla är välkomna, oavsett förkunskaper. Här är leendet brett och hjärtat varmt och personalen kämpar hårt för att hålla hög klass på backar och längdspår. Sparad snö och på tårna-mentalitet har bidragit till fyra månaders skidåkning. Bröderna Landås som driver Vedbobacken saknar inte heller framtidsplaner, så chansen är stor att även nya generationer Västeråsare ska få en första kontakt med skidåkning här.

Film: Nominerade Årets Skidinspiratör

Årets Skidinspiratör: Karolina Carlsdotter

Kriterier: Priset tilldelas en individ eller grupp som på ett innovativt sätt medverkat till att sprida skidgläjde, skapa friktionsfri semester och vinna nya gäster.

Motivering:

Som mångårig skidinstruktör och examensordförande för svensk skidskoleutbildning sitter ”pepp” i ryggmärgen på Karolina Carlsdotter. Senaste året har varit makalöst – när hon inte coachat demoteamet på Interski i Bulgarien har hon ordnat tjejläger i Fjätervålen, ansvarat för SLAO:s skidskolegrupp och fortsatt lyfta Rommes skidskola till nya höjder. I allt Karolina tar sig för märks samma noggrannhet, erfarenhet och kärlek till skidåkningen, liksom hennes önskan att fler ska smittas av samma passion.

 

Gerremopriset 2019: Ingemar Axelsson

Film: Ingemar Axelsson, årets Gerremopristagare

Kriterier: Pristagaren har genom ett gott affärsmannaskap och/eller sitt entreprenöriella sätt skapat helhetsupplevelser för gäster och/eller en destination utöver det vanliga. Pristagaren har genom innovation och produktutveckling skapat nya affärsmöjligheter för både sig själv och andra.

Motivering:

Med en stark pionjäranda har den här personen inte bara satt en fjälldestination på året runt-kartan utan också medverkat till utvecklingen av hela branschen. Han har alltid gått före och visat hur han vill ha det – vare sig det gällt snökanoner och vinkellift eller intern-tv och sommaröppet. Nyfikenheten har tagit honom runt världen på studieresor och mässor där han har plockat upp bra idéer, alltid med en känsla för gästen och helheten på destinationen. Och han har alltid generöst delat med sig av sina insikter; vi är exempelvis många som dragit lärdom från hans SLAO-filmer om lift och hur man kör snökanon. Vid sidan av lyfta sitt kära Dala-fjäll har han starkt bidragit till utvecklingen av SLAO som organisation där han bland annat varit med och författat stadgarna.

Med sitt entreprenörskap och innovationsanda, sin känsla för produktutveckling och helhetsupplevelser har årets vinnare varit en inspiratör och kraftkälla under decennier.

Prenumerera på nyhetsbrevet