SLAO:s priser 2018

Att ha snö som yrke kräver passion, uppfinningsrikedom och mycket is i magen. Varje år utser SLAO Årets Skidanläggning och Årets Skidinspiratör. Dessutom delas Gerremopriset ut. Vinnarna tillkännagavs den 17 maj under SLAO-dagarna i Västerås. Nedan följer årets vinnare med motivering:

ÅRETS SKIDINSPIRATÖR 2018

Åre Sessions

Med stor idérikedom vände Åre Sessions en negativ trend kring avslutningshelger till ett innovativt evenemang som lockar rekordpublik. Kombinationen av musikfestival och skidåkning visade sig vara ett vinnande koncept då festivalen  attraherar en ny målgrupp som älskar både skidåkning och musik. Med Skipasset som entrébiljett kan många nya skidåkare göra skiddagen till något extra.

Tidigare vinnare:

2014: Bengt ”Bullen” Hansson, 2015: David Ny, 2016: Charlotta Bürger-Bäckström, 2017: Marie Stenmalm

ÅRETS SKIDANLÄGGNING 2018

Hemavan

Hemavan står för skidsveriges stora satsning i år och byggt Sveriges nordligaste gondollift. Med nya ägare och en tydlig vision mot 2025 lockar de både entusiaster och celebriteter  samtidigt som de bihåller en personlig prägel och integrerar utveckling tillsammans med byn på ett smakfullt sätt. Den positiva responsen låter inte vänta på sig och det är med stolthet som deras gäster rekommenderar andra snöälskare att besöka destinationen.

Tidigare vinnare:

2014: Alebacken, 2015: Kläppen, 2016: Kåbdalis, 2017: Idre Fjäll

 

GERREMOPRISTAGARE 2018:

Bo Funcke

Med ett skarpt öga för både stora och små förbättringar har den här personen tillsammans med sin familj skapat en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Med sin passion för skidåkning och förståelse för vad en skidåkare efterfrågar har personen satt en helt ny destination på kartan. Det har genererat många nya jobb i regionen och för många ungdomar ett första steg ut i arbetslivet. Genom sina insatser och investeringar finns nu fantastiska möjligheter att ta emot stora gästvolymer. Inte minst skolelever på friluftsdag som får möjlighet att testa på och sedan bli framtida skidåkare. Med sin långa erfarenhet av att driva skidanläggning, sin uppfinningsrikedom och entreprenörskap har årets vinnare varit en stark inspirationskälla och tillgång för både kollegor och gäster.

Tidigare Gerremopristagare: 2015: Torgny Svensson, Vemdalsskalet 2016: Per Eriksson, Kläppen 2017:  Erik och Mats Paulsson, Skistar

Prenumerera på nyhetsbrevet