SLAO:s priser

Att ha snö som yrke kräver passion, uppfinningsrikedom och mycket is i magen.

Varje år utser SLAO Årets Skidambassadör/Skidanläggning, Årets Skidinspiratör och Årets Snöflinga. Dessutom delas Gerremopriset ut årligen. Så gick det med priserna 2016:

 

Årets Skidambassadör/Skidanläggning

Priset tilldelas en skidanläggning för ett utomordentligt engagemang och en idérikedom som bidragit till att utveckla branschen – verksamhetsmässigt eller geografiskt – långt utöver det vanliga.

NOMINERADE 2016, vinnare tillkännagavs på Årsmötet 2016 i Bålsta 19 maj

  • Vallåsen
  • Idre Fjäll
  • Kåbdalis

Kåbdalis, årets skidambassadör 2016
Motivering:

”Med stort engagemang, kreativitet och sinne för det goda värdskapet har man skapat en komplett skidanläggning, som är ett föredöme för branschen. Genom att sätta Kåbdalis på skidkartan har man dessutom sett till att hela byn lever vidare.”


Årets Skidinspiratör

Priset tilldelas en individ som på ett innovativt sätt medverkat till att sprida skidgläjde, skapa friktionsfri semester och vinna nya gäster.

NOMINERADE 2016, vinnare tillkännagavs på Årsmötet 2016 i Bålsta 19 maj

  • Charlotta Bürger-Bäckström, Svenska Skidförbundet
  • Louise Söderlund, Isaberg Mountain Resort
  • Magnus Noppa,  Kläppen

Charlotta Bürger-Bäckström, årets skidinspiratör 2016
Motivering:

”Charlotta har med sin erfarenhet på ett kreativt och uthålligt sätt skapat och inspirerat till skidglädje för barn och ungdomar genom att leda projektet ”Alla på Snö”. Satsningen har blivit en succé och allt fler skidanläggningar, skidklubbar och kommuner ansluter för att rekrytera nya snösportare runt om i landet.”


Årets Snöflinga

Priset tilldelas en individ, grupp eller organisation som valt en kreativ och nyskapande väg för att öka nyfikenheten på och intresset för skidåkning som glädjekälla i Sverige.

NOMINERADE 2016, vinnare tillkännagavs vid Årsmötet 2016 i Bålsta 19 maj

  • Norrköpings Skidklubb med ”Alla på Snö”
  • Föreningen Snö & Systerskap, Flottsbro
  • ”Alla i Backen”- projektet, Svärdsjö, Monica Tilander

Föreningen Snö & Systerskap, årets snöflinga 2016
Motivering:

Föreningen Snö & Systerskap har på ett föredömligt sätt engagerat, integrerat och aktiverat tjejer i åldrarna 16-25 år till att bli intresserade av skidåkning och bli förebilder och ledare för andra. Det har lett till många nya glada ansikten i våra backar.”


Gerremo-priset

I samband med Hans Gerremos avgång, Svenska Skidanläggningars förre vd, instiftade styrelsen Gerremo-priset. Priset ska ses som en hyllning till en person som gjort betydande insatser för att utveckla skidbranschen som helhet. Läs villkoren: Gerremo statuter

2016 års mottagare av Gerremo-priset, Per Eriksson.

En sann entreprenör och innovatör som medverkat i utvecklingen av Sälenfjällen och branschen sedan 1977. Per har byggt upp skidanläggningen Kläppen från noll till att bli en av Sveriges tio största. Per är uppfinningsrik och engagerad, vet hur man klarar sig igenom tuffare tider och har dessutom framgångsrikt fört sitt ledarskap vidare inom familjen.”

Prenumerera på nyhetsbrevet