Så gick det 2015

Att ha snö som yrke kräver passion, uppfinningsrikedom och mycket is i magen.Varje år utser SLAO Årets Skidanläggning och Årets Skidinspiratör. Dessutom delas Gerremopriset ut. Så gick det med priserna 2015

Årets Skidambassadör

Priset tilldelas en skidanläggning för ett utomordentligt engagemang och en idérikedom som bidragit till att utveckla branschen – verksamhetsmässigt eller geografiskt – långt utöver det vanliga.

NOMINERADE 2015, vinnare tillkännages på Årsmöte 2015 i Åre 1 maj

  • Väsjöbacken
  • Kläppen
  • Vallåsen

Kläppen, årets skidambassadör 2015

Motivering:
”Parkproffs med oslagbar stämning, snöläggning och gästfokus. Med internationell ryktbarhet värnas och vårdas en schysst och överraskande snösportprodukt, som står i en klass för sig. Det är i Kläppen det händer.”

 

Årets Skidinspiratör

Priset tilldelas en individ som på ett innovativt sätt medverkat till att sprida skidglädje, skapa friktionsfri semester och vinna nya gäster.

NOMINERADE 2015, vinnare tillkännages på Årsmöte 2015 i Åre 1 maj

  • David Ny, Scandinavian Shaper
  • Andreas Larsson, Snowcamp Säfsen Skiresort
  • Andreas Wallin, Hassela Ski

David Ny, årets skidinspiratör 2015

david_webb

Motivering:
”Din ödmjukhet är lika beundransvärd som dina kunskaper och meriter. Säkerhet genomsyrar ditt tankesätt samtidigt som din kreativa förmåga verkar gränslös. Du är en förebild för många unga, vars snöintresse helt och hållet är din förtjänst.”

 

Årets Snöflinga

Priset tilldelas en individ, grupp eller organisation som valt en kreativ och nyskapande väg för att öka nyfikenheten på och intresset för skidåkning som glädjekälla i Sverige.

NOMINERADE 2015, vinnare tillkännages vid Årsmöte 2015 i Åre 1 maj

  • Valle
  • Liljaskolan
  • Projekt Vildmarken

Valle, årets snöflinga 2015

valle_webb

Motivering:
”Det Valle vill vill alla! Lekfullt, finurligt och pedagogiskt lockar familjens bästa maskotvän till härliga snöäventyr. Genom Valle väcks nyfikenhet, kämpaglöd och livslång lust till uteliv, där rosiga kinder och rufsiga frisyrer vittnar om god hälsa.”

 

Gerremo-priset

I samband med Hans Gerremos avgång, SLAO:s förre vd, instiftade styrelsen Gerremo-priset. Priset ska ses som en hyllning till en person som gjort betydande insatser för att utveckla skidbranschen som helhet. Läs hela villkoren.

2015 års mottagare av Gerremo-priset, Torgny Svensson.

gerremopris2015_webb

Motivering:
”Han är den uthålliga entreprenören i det stora skidföretaget som med egen kraft, vilja och envishet och lång erfarenhet, har fått igenom den första 6-stolsliften och nytt snösystem på Skalet och sedan fortsatt i den andan i Vemdalen-området, med finurliga konstellationer att få fram en bred investerargrupp i varje projekt, och fortsatt med många andra upplevelser för gästen på destinationen. Detta är innovativt, framgångsrikt och utvecklande för hela skidbranschen.”

 

 

Prenumerera på nyhetsbrevet