World Snow Day 2024 – Nu kör vi på riktigt!

#backahemmabacken på World Snow Day

Digital kampanj: 

Minns ni förra årets sociala mediekampanj som vi körde i samband med World Snow Day? Den handlade om att få folk att ”backa sin hemmabacke” genom att besöka sin lokala skidbacke. Tillsammans spred vi budskapet och uppmärksammade World Snow Day – och ni gjorde ett fantastiskt jobb! Kampanjen fick en enorm spridning tack vare delningar, och det kändes kul att det viktiga budskapet nådde ut till så många – närmare bestämt drygt 50 000 personer, helt organiskt. Den 21 januari 2024 kör vi igen!

Kampanjen bygger på samma upplägg och material som förra året, med några nya uppgraderingar. Nedan följer en presentation av materialet samt förslag på hur det användes.

I det digitala paketet finns:

För Facebook:

• Inlägg – Kärlek: Här i finns två bilder att använda i vad vi kallar ett ”kärleksinlägg”. Startbilden visar kampanjen och alla inblandade och den andra bilden uppmanar till att ge sin hemmabacke lite extra kärlek. Nedan hittar du förslag på inläggstex

• Inlägg – Uppmaningar: Här finns två bilder att använda i vad vi kallar ett ”uppmaningar-inlägg”. Startbilden visar kampanjen och alla inblandade och den andra bilden visar uppmaningar till kommuner, skolor och skidåkare. Nedan hittar du förslag på inläggstext.

För Instagram:

• Inlägg – Karusell: På Instagram kan man göra ett inlägg med flera bilder. Dessa bilder hittar du i denna mapp. Använd alla i den ordning de är numrerade eller använd några stycken åt gången för möjlighet till flera olika inlägg. Nedan hittar du förslag på inläggstext.

• Reel: Önskar du rörligt material finns en enkel film-fil med kampanjens budskap animerat.

• Stories: Använd Instagram stories för att interagera med dina följare. Här finns olika bilder att använda i er story. Exempel:

a) Använd bilden ”Stories – 4 Jag vill peppa” och tagga några aktörer eller personer som ni vill peppa lite extra!

b) Lägg in en frågelåda på bilden ”Stories – 5 Bästa-backminnet” och uppmana dina följare att berätta om sitt finaste minne från sin hemmabacke.

c) Använd bilden ”Stories – 6 Eget budskap” och skriv något du tycker är viktigt utifrån din roll/verksamhet.

 

LADDA NER MATERIAL HÄR

Känn er fria att tagga relevanta konton i inläggen, länka till aktuell hemmabackes hemsida, eller lägga till dekaler eller gif:ar för att göra det personligt utifrån ert manér.

Känns det svårt eller krångligt går det jättebra att dela innehåll från kampanjen direkt från SLAO:s Facebooksida över till er egen. På så vis skapar vi också god spridning!

Tack för att ni är med och backar hemmabacken!

Frågor? Hör av er till lina.normark@slao.se

Prenumerera på nyhetsbrevet