Nominera till årets SLAO-utmärkelser!

Att ha snö och utförsåkning som yrke kräver passion, uppfinningsrikedom och mycket is i magen

Sverige har fantastiska skidanläggningar, med kompetenta, entusiastiska och engagerade människor knutna till sig. SLAO har förmånen att vara representant för denna bransch och utser varje år några personer och/eller verksamheter som lite extra utmärkt sig i branschen. Det har varit en minst sagt speciell säsong, så mer aktuellt än någonsin att hylla en av alla branschens hjältar.

SLAO:s utmärkelser, kriterier

 • Årets Hemmabacke
  går till en lokal anläggning som skapar möjligheter till utförsåkning för alla, som sänker tröskeln till en första och andra kontakt med skid- och snowboardåkning. Där majoriteten av gästerna till anläggningen kommer från närmiljön.
 • Årets Skidanläggning
  tilldelas en anläggning som med utomordentligt engagemang, modiga satsningar och/eller stor idérikedom bidragit för att utveckla branschen långt utöver det vanliga.
 • Årets Skidinspiratör
  går till en person eller organisation som valt en kreativ och nyskapande väg att öka nyfikenheten på och intresset för, utförsåkning i Sverige.
 • Gerremopriset
  I samband med Hans Gerremos avgång, SLAO:s förre vd, instiftade styrelsen Gerremo-priset. Priset ska ses som en hyllning till en person som gjort betydande insatser för att utveckla skidbranschen som helhet. Läs statuter för priset här.

Nomineringen är stängd för denna gång. Sista dag att nominera var 12 april. Vinnarna presenteras vid SLAO:s årsmöte 6 maj.

Prenumerera på nyhetsbrevet