Nominera till årets SLAO-utmärkelser!

Att ha snö och utförsåkning som yrke kräver passion, uppfinningsrikedom och mycket is i magen

Sverige har fantastiska skidanläggningar, med kompetenta, entusiastiska och engagerade människor knutna till sig. SLAO har förmånen att vara representant för denna bransch och utser varje år några personer och/eller verksamheter som lite extra utmärkt sig i branschen. Det är även i år en minst sagt speciell säsong, så det är mer aktuellt än någonsin att hylla en av alla branschens hjältar.

SLAO:s utmärkelser, kriterier

 • Årets Hemmabacke 2023
  går till en lokal anläggning som skapar möjligheter till utförsåkning för alla, som sänker tröskeln till en första och andra kontakt med skid- och snowboardåkning. Där majoriteten av gästerna till anläggningen kommer från närmiljön.
 • Årets Skidanläggning 2023
  tilldelas en anläggning som med utomordentligt engagemang, modiga satsningar och/eller stor idérikedom bidragit för att utveckla branschen långt utöver det vanliga.
 • Årets Skidinspiratör 2023
  går till en person eller organisation som valt en kreativ och nyskapande väg att öka nyfikenheten på och intresset för, utförsåkning i Sverige.
 • Gerremopriset
  I samband med Hans Gerremos avgång, SLAO:s förre vd, instiftade styrelsen Gerremo-priset. Priset ska ses som en hyllning till en person som gjort betydande insatser för att utveckla skidbranschen som helhet. Läs statuter för priset här.

 

Nominera till årets SLAO-utmärkelser
Nu är dags att nominera! Sista dag för att nominera 10 april 2023
Please enter your email, so we can follow up with you.

Nomineringen är öppen 14 mars till 10 april. Vinnarna presenteras vid SLAO:s årsmöte 11-12 maj på Små Dalarögård söder om Stockholm.

Prenumerera på nyhetsbrevet