Vinnare av årets SLAO-utmärkelser!

Nu är det officiellt! Vinnarna av årets SLAO-utmärkelser 2022!

Sverige har fantastiska skidanläggningar, med kompetenta, entusiastiska och engagerade människor knutna till sig. SLAO har förmånen att vara representant för denna bransch och har nu glädjen att presentera de som i år är nominerade till årets SLAO-utmärkelser!

SLAO delar årligen ut pris till skidanläggningar, individer eller initiativ som lyfter branschen och inspirerar till snöglädje. Utmärkelserna till Årets Skidinspiratör, Årets Hemmabacke och Årets Skidanläggning samt Gerremopriset delades ut i samband med SLAO-dagarna 9-10 maj på Skogshem och Wijk, Lidingö.

 

Årets Skidinspiratör 2022

 

Magnus Noppa

Som en brädsportens bultande hjärta påminner Magnus Noppa oss – varje dag – om vad som sätter guldkant på livet. Från Kläppen sprider han snöglädje och sköna svängar med en smittande positivism, oavsett väder och dagsform. I en tid när mycket är yta förmår han vara genuint personlig och dialogen han för i sociala medier tar han med sig ut på berget, i mötet med gäster. Noppa har länge varit en stark kraft inom snowboard och utförsåkning i allmänhet, en sann skidinspiratör som får oss att längta efter snö.


Årets Hemmabacke 2022

Bollekollen, Bollebygd

Nyfikenhet och ”Hur svårt kan det vara?”-attityd har åter satt Bollekollen på den västsvenska skidkartan. Från slybeväxta backar till plantskola för bygdens skidåkare, allt tack vare kamratliga insatser från ett gäng entusiastiska företagare. Trots små medel är utvecklingsviljan stark, vilket både märks på SLAO:s utbildningar och träffar, och på öppenhet för nya grepp – som paradownhill-cykling och oväntade samarbeten. Gänget i Bollekollen visar att det inte krävs mängder av snö för att ha bra fart framåt.


 

Årets Skidanläggning 2022

 

Isaberg Mountain Resort
Skidåkning, äventyrsgolf och rodel – så kan det låta när Isaberg Mountain Resort tar sig an mildare vintrar med både vita och gröna aktiviteter på menyn. Isaberg Mountain Resort inspirerar hela Skidsverige med modiga grepp som överbryggar säsongsgränserna. Rodelbana, höghöjdsbana, MTB-leder och inte minst superbackar fyller berget med besökare, året om. Och Isaberg rör sig ivrigt vidare med satsningar på teknik, personal och boenden. Södra Sveriges skid- och friluftsfantaster tackar och tar emot.


Årets Gerremopris går till Kjell Skoglund

Kriterier: Pristagaren har genom ett gott affärsmannaskap och/eller sitt entreprenöriella sätt skapat helhetsupplevelser för gäster och/eller en destination utöver det vanliga. Pristagaren har genom innovation och produktutveckling skapat nya affärsmöjligheter för både sig själv och andra.

Motivering:
2022 års Gerremo-pristagare inledde sin skidbana i Bollebacken, Hälsingland, men redan i unga år hittade han till Dalafjällen. Han har tävlat i utförsåkning och även tränat andra lovande talanger, och kanske såddes ett frö till karriären när han i unga år byggde en egen skidlift tillsammans med en kompis.

Pristagaren har haft Idre Fjäll som sin viktigaste bas och medverkat till att utveckla skidorten till en stark fjälldestination, med omtanke om gästen. En favoritplats för såväl familjer som elitåkare, både inom längd och utförsåkning, och på senare år även inom cykel. Och samtidigt en bra arbetsplats, för som ledare har han alltid satt laget före jaget och noga lyssnat in medarbetares åsikter och idéer kring verksamheten.

Hans tekniska nyfikenhet och analytiska förmåga har gjort att Idre länge legat i framkant med att ta till sig ny teknik. Han såg tidigt fördelen med att spara snö och många skidanläggningar drar idag nytta av de metoder som Idre Fjäll testade sig fram till. Snösystem, arbetsfordon och eldrivet – många är de innovationer som prövats genom åren, och pristagaren har generöst delat sina erfarenheter med var och en som önskat hans goda råd.

Pristagaren har också spelat en viktig roll i SLAO:s tekniska grupp och varit drivande i att utveckla branschviktiga kunskaper och utbildningar, inte minst när det gäller snöläggning, lift/pist och säkerhet. Som ett skidvärldens språkrör mot myndigheter har han skapat samsyn och regelverk som låter dagens skidåkare njuta av snö i välhållna, säkra skidanläggningar.

Årets Gerremopristagare är en enastående förebild och ambassadör för skidåkning, både i Sverige och Europa. En lagspelande pionjär som skapat en fantastisk mötesplats i Idre, året runt.

Prenumerera på nyhetsbrevet