Skid- och
snowboardinstruktör

Det är ett privilegium att få arbeta som skid- eller snowboardinstruktör. Varje dag möter du människor med öppna sinnen och en iver att lära. Samtidigt befinner du dig i den vackraste arbetsmiljön som finns – den svenska vintern.

Att arbeta som skid- eller snowboardinstruktör innebär att ge – av sig själv, sin kunskap och av sin erfarenhet. I snålblåst och yrsnö kan yrket kännas tufft och krävande, men ju svårare uppgiften är desto större är tillfredsställelsen över att klara den.

En skid-/snowboardinstruktör måste älska sitt yrke. Det är din uppgift att oberoende av väder, vind och andra förhållanden, förmedla den kärleken till dina elever. Din roll som instruktör kan ofta vara avgörande för gästens minnen från semestern och om de väljer att komma tillbaka nästa säsong.

Om du har god skid- eller snowboardvana och är genuint intresserad av människor i alla åldrar får du genom våra utbildningar chansen att arbeta som professionell skid- och snowboardinstruktör.

SLAO:s skid- och snowboardinstruktörsutbildningar:

 

SLAO:s cykelinstruktörsutbildningar:


Du som har något eller några års erfarenhet av arbete i skidskola kan fylla på med mer kunskap. Kanske vill du bredda dina kunskaper inom ytterligare en disciplin? Då är Crossoverutbildningarna perfekta för dig!

SLAO:s utbildningar är godkända av Svenska Skidrådet och ger därmed behörighet att delta i Svensk Skidlärarexamen. Läs mer om examen här.

Se kursplan för steg 1-4 för Skidinstruktörsutbildningarna nedan.

 

Röster från våra utbildningsdeltagare:

Prenumerera på nyhetsbrevet