Så anmäler du dig och övrig information

SLAO utbildar inom tre områden, Teknik, Säkerhet/Sjukvård och Skidskola. Vad som gäller för just den utbildning du anmält dig till framgår dels av bokningsbekräftelsen, dels av den information som din utbildningsansvarige skickar ut cirka två veckor innan utbildningens början.

Boka deltagare

Gå in på den utbildning du vill boka. Klicka i om du är privatperson eller om du är medlem i SLAO. Tryck på bokaknappen till höger om utbildningstillfället. Om du inte redan har ett konto ska du registrera dig innan du fyller i din kontaktinformation. Om du är medlem i SLAO men inte tidigare har bokat någon utbildning ska du registrera dig som NY KUND. Har du bokat utbildningar tidigare men glömt bort lösenordet kan du fylla i den mejladress du använde så kommer lösenordet att skickas till din mejladress.

Du kan boka fler deltagare på samma bokning. Tänk på att den mejladress du angiver är den kontaktinformation som SLAO har mot er, ange därför så långt möjligt även deltagarens mejladress. De flesta utbildningarna har ett sista anmälningsdatum ca 4 veckor innan utbildningsstart. Finns det platser kvar på utbildningen mindre än 4 veckor innan start och anmälan är öppen går det bra att registrera sig.

Bekräftelse och betalning

När du fyllt i dina kontaktuppgifter och eventuella tillval klickar du på boka. Där betalar du antingen via kort eller faktura. Endast SLAO:s medlemmar kan betala mot faktura. Efter bokningen får du en bekräftelse till den/de mejladresser du angivit. Cirka 2 veckor innan utbildningsstart skickar vi ut en kallelse till deltagarna. Där står praktisk information om tider, samlingsplats, utrustning som ska med och annan information inför utbildningen.

SLAO har också ett swishnummer: 1236676183, betalning via swish sker i regel på uppmaning av SLAO, inte som ordinarie betalningsmedel.

 

Avbokningsvillkor

Våra fullständiga avbokningsvillkor finner du här. Generellt gäller att om du avbokar 14 dagar eller tidigare innan utbildningens början betalar du 300:- i administrativ avgift. Vid avbokning senare än 14 dagar innan utbildningens början debiteras full utbildningskostnad.

 

Förkunskapskrav och andra viktiga förutsättningar inför kursen

Inför respektive steg på skidor och snowboardkurserna finns vissa förkunskapskrav du som deltagare måste uppfylla. Läs mer om dessa för varje tillfälle.

Kurserna kräver att du som deltagare även läser på material inför och under utbildningen. I slutet av veckan genomförs ett antal tester och teoriprov. Utbildningarna genomförs enbart på svenska så som deltagare ska du kunna läsa och skriva på svenska. Har du läs och språksvårigheter tar du kontakt med din instruktör inför kursstart.

Bokning av boende

Bokning av boende görs i de allra flesta fall direkt via utbildningsorten. Ibland paketerar SLAO utbildningar med boende, då finns det som tillval vid bokningstillfället.

OBS! Kontrollera avbokningsvillkoren, ibland behöver SLAO ställa in kurser, då är det viktigt att också boendet går att avboka. SLAO ställer i regel inte in kurser senare än 14 dagar innan utbildningens start.

Utbildningen kan flyttas eller ställas in om det råder brist på snö exempelvis vid en skidinstruktörsutbildning, pistmaskinsutbildning eller liknade utbildningar som kräver snö för att genomföras. Om SLAO ställer in utbildningen på grund av snöbrist betalas kostnaden för dom delar som är bokade via SLAO tillbaka i sin helhet.

 

Hur länge kan jag avboka boende?

Det beror på villkoren där du bokat boende. De flesta av våra utbildningar bokas boende separat direkt på kursorten, kolla vad som gäller för just din bokning. Om boende är bokat via SLAO och utbildningen gäller, om inte annat anges, samma avbokningsvillkor för boende/skipass som för utbildningen i övrigt.

 

Behöver jag skipass?

Om du behöver skipass anges det vid bokningstillfället. Oftast vid våra skidinstruktörsutbildningar behövs skipass, och då går det i regel att boka som tillval när du bokar in dig på utbildningen.

 

Behöver jag hjälm?

SLAO rekommenderar alltid hjälm vid utförsåkning.

 

Vad ska jag ta med mig?

Om det är något specifikt som ska tas med så anges det vid utskicket från din kursledare. Generellt kan sägas att de flesta utbildningar varvar teori med praktik, vilket betyder pass och lektioner både inomhus och utomhus. Med andra ord kan det vara bra att tänka lager-på-lager så du enkelt kan anpassa klädsel efter temperatur.

 

Försäkring

Alla som går SLAO:s skid- och snowboardinstruktörsutbildningar ska ha en egen olycksfallsförsäkring. Oftast har du olycksfallsförsäkring via din hemförsäkring, hör efter vad som gäller i ditt fall. För ett antal av SLAO:s utbildningar inom säkerhet och sjukvård tecknar SLAO en olycksfallsförsäkring via Gjensidige, den gäller för dem som inte går utbildningen via sin anställning. (Är du anställd har du olycksfallsförsäkring via AFA.)

 

Mer information?

Till alla SLAO:s utbildningar finns en ansvarig, vederbörande hör av sig till dig ungefär två veckor innan utbildningsstart med mer information om tider, samlingsplats, packningslista, att tänka på, med mera.

Mina sidor

 

Prenumerera på nyhetsbrevet