SLAO söker fler instruktörer till våra pistmaskinförarutbildningar!

-SLAO är en branschorganisation för drygt 200 skidanläggningar i Sverige. En av de viktigaste uppdragen är att öka kompetensen på våra anläggningar inom olika yrkesgrupper genom att tillhandahålla utbildningar. Pistmaskinsförarutbildningar har genomförts över 35 år och ca 1000 st förare har gått vår utbildning. Vi behöver inför framtiden utöka antalet instruktörer, dels som undervisar direkt i pistmaskin och instruktör som håller i teoridelen.

Därför söker vi nu intresserade Pistmaskinförare som skall vara instruktörer.

Vilka kvalifikationer ser vi att du har? Du skall arbeta på en skidanläggning eller har gjort det under minst 8 säsonger.
Vara väl förtrogen med och ha teoretiska kunskaper och praktisk färdighet om regler och bestämmelser och säkerheten kring framförandet av pistmaskinen.
-Ha en passion och intresse av att lära upp nya förare.
-Ha god maskinkännedom och hantera maskin och redskap med stor vana, samt ha goda vitsord från din arbetsgivare.
-Du är självgående, initiativtagande, noggrann och uthållig.

Arbetsbeskrivningen ser ut så här i stora drag;
Under kommande vintersäsonger vara med att utbilda pistmaskinsförare.
Till att börja med, skall du kommande säsong gå bredvid nuvarande instruktörer, Tage och Åke, vid några av våra öppna utbildningar och lära känna kursupplägg, genomförande med allt vad detta innebär.
Att tillsammans med personal på SLAO kansliet lägga upp en utbildning som vi genomför på en medlemsanläggning.
Upprätta kontakt med anläggningen, samt se till att maskin/er, lokaler, utrustning och kursmaterial är på plats.
Du kan komma att arbeta som antingen instruktör som sitter bredvid i pistmaskin och instruerar/lär ut körkunskaper. Och du kan vara instruktör för att genomföra teori enligt upprättat kursmaterial.
Vi arbetar under parollen “allt går att lösa” och vill så klart att du också har den inställningen.

För närvarande har vi två ”öppna” utbildningar klara inför säsongen 2017/18. En genomförs 8-10 dec i Lindvallen och den andra på Idrefjäll 26-28 jan 2018.
Tillkommer; Winsch, park och spårutbildning enligt senare överenskommelser.

Arbetstid innebär dels förberedelser inför utbildning och genomförande av utbildning.
Exempel på en utbildning;  Den tar i teori och praktik ca 20 tim av din arbetsinsats, plus förberedelser ca 10 timmar. Kortare och längre insatser förekommer.
Lön enligt överenskommelse.
Är du den vi söker? Skriv ett personligt mejl/brev och berätta vem du är, var du jobbat, referenser, dina erfarenheter och varför du skulle vilja bli instruktör för SLAO. Sista ansökningsdag 30 november 2017.

Mejla till teknik@slao.se.  För upplysningar om denna tjänst, kontakta Teknikgruppens ansvarige Kjell Skoglund på telefon 0705-821244 eller Hans Gerremo, Utvecklingskommittén 0703-132395

Prenumerera på nyhetsbrevet