Lokala skidbackar satsar på friskvårdsåkare

Skipass som skattefri friskvårdsförmån – det blev möjligt vid årsskiftet. Inför vintern 2018/2019 satsar skidanläggningarna för att locka motionärer att åka utför på hemmaplan. Och flera anläggningar har redan märkt ett stort intresse.

– Vi la ut information om friskvårdsbidraget på vår Facebooksida och det har redan kommit flera förfrågningar om säsongskort, säger Tore Boström, verksamhetschef för Storklinten utanför Boden.

Även Isaberg i Hestra, strax söder om Jönköping på småländska höglandet, har märkt av intresset.

– Vi sålde en del liftkort med friskvårdsbidrag redan i början av året och nu inför den här säsongen förnyar vi informationen. I början av december kör vi ”julklappsdagar” då vi har öppet i butiken, och inför det går vi ut med annonser och säsongskortsrabatt, säger Louise Söderlund, vd för Isaberg.

Det var i januari 2018 som beskedet från Skatteverket kom efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Domen räknar skidåkning som ”motion eller friskvård av enklare slag”, vilket är grundregeln för friskvårdsbidrag. Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år, och det är arbetsgivaren som bestämmer om den godkänner utförsåkning, skidskola eller annan aktivitet som friskvårdsförmån.

– Utförsåkning är bra motion och friskvårdsbidraget ger fler chansen att upptäcka skidåkning som en stärkande uteaktivitet. Skidanläggningarna är på tårna och jag ser att många arbetar med att locka sina ”hemmaåkare”, säger Titti Rodling, vd Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO.

 

  • För kontaktuppgifter till närmaste lokala backe, maila info@slao.se
  • SLAO har drygt 200 medlemsanläggningar runt om i Sverige: slao.se/medlemmar/
  • På webbsidan Snörapporten finns dagsaktuella uppdateringar över snöläget på ett 70-tal anläggningar, snorapporten.se
  • Läs mer om friskvårdspeng och skidåkning i tidigare nyhetsinlägg här på slao.se.

 

För mer information kontakta:

Tore Boström, verksamhetschef Storklinten, telefon: 070-640 45 76

Louise Söderlund, vd Isaberg, telefon: 070-564 76 67

Titti Rodling, vd SLAO, telefon: 070-339 2007

Storklinten utanför Boden har redan fått förfrågningar på säsongskort med friskvårdspeng. Foto: Mats Engfors

Prenumerera på nyhetsbrevet