Hallå där Mattias, ny koordinator på SLAO!

Mattias Hellgren är det senaste tillskottet i SLAO och kommer jobba på kansliet som koordinator för teknik och säkerhet. Han har flera års erfarenhet av säkerhet inom skidbranschen, bland annat från Nuolja i Abisko, där han jobbat som drift- och säkerhetschef.

 

Vad ska du göra i din nya roll som koordinator?

– För min del blir det stort fokus på SLAO:s olika utbildningar. Det är många olika utbildningar som vi erbjuder. Säkerhetsinriktade kurser som skidpatrull och teknikinriktade kurser som liftskötare eller pistmaskin för att nämna några. Just nu jobbar jag med att bemanna instruktörer till utbildningarna och på sikt även arbeta med utvecklingen av utbildningarna, ett arbete som jag gör tillsammans med instruktörerna. Jag har alltid gillat SLAO som organisation och jag tycker de jobbar med rätt frågor. Det ska bli kul att jobba tillsammans och få vara med att utveckla SLAO framåt.

 

Hur kom du in i skidbranschen?

– Jag har älskat skidor och snö sedan jag var liten. Min pappa jobbade som skidlärare och det kanske var därifrån intresset växte fram för innan jag hade hunnit fylla två år stod jag på skidorna. Under uppväxten spenderades mycket tid i backarna nära hemma i Växjö eller på en av flera resor till fjällen.

 

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har flera års erfarenhet av säkerhet inom skidbranschen, bland annat som guide, skidpatrull och liftskötare. Jag har deltagit i flera av SLAO:s utbildningar som skidpatrull och även alla skidlärarutbildningar.

 

Har du något favoritåk?

– Sedan ett år tillbaka flyttade jag och min familj till Åre och även om det är kort tid så har jag hunnit hitta några trevliga ställen i de närliggande fjällen. Jag åker gärna pist och liftburen åkning men favoriten är att åka ut på en fin topptur. För mig handlar toppturer inte om att hitta den brantaste backen utan att hitta den bästa upplevelsen. En enkel tur med låg lavinrisk på toppen av ett vackert fjäll är svårslaget!

 

Säkrare skidåkning skapar roligare skidåkning och vi kan inte annat än stämma in i Mattias kloka ord.

Prenumerera på nyhetsbrevet