Hallå där Ekesbergets skidanläggning!

SLAO har pratat med Karin Åslund, ordförande i Ekshärads slalomklubb, som driver anläggningen helt ideellt tillsammans med styrelsen och andra ideella krafter.

Är ni redo för en ny vintersäsong?

– Ja, förberedelserna är i full gång. Nyligen hade vi en arbetsdag med stor uppslutning. Det var jättekul att så många kom och att se så stort engagemang.

– Liften är nästan klar, det är bara byglar som fattas. Snökanonerna är redo att börja spruta snö så fort vintertemperaturerna har stabiliserat sig. Serveringen är städad och hyrskidorna är preparerade. Nu väntar vi bara på kylan som givetvis påverkar när vi öppnar backen för säsongen. Planerad öppning är till juldagen.

 

Vad tar ni med er från förra säsongen?

– Tänk om vi fick uppleva en sådan snörik och fantastisk säsong i år igen! Klubben fick en nytändning förra året. Fler fick upp ögonen för hemmabacken och klubbens medlemsantal växte. I år gör vi en satsning på klubbläger i Sälen och nya fräscha klubbkläder.

 

Har ni något speciellt planerat för den här vintern?

– Vi ska ha ett stort firande för backen som fyller 60 år! Våren 1959 invigdes backen med pompa och ståt som Värmlands första slalombacke med riktig lift. Vi vill skapa ett jubileum i solen med lite aktiviteter och underhållning. Datum är ännu inte satt men så fort vi bestämt det informerar vi på vår hemsida och Facebook-sida. Håll ögonen öppna!

 

Om du fick beskriva Ekesbergets skidanläggning med tre ord, vad skulle du säga då?

– Sammanhållning, glädje och engagemang.

 

SLAO önskar lycka till med allt! Ha en toppensäsong.

Prenumerera på nyhetsbrevet