SLAO Liftvärdsutbildning, Webbutbildning.

SLAO:s webbutbildning ger dig grundläggande kunskap och kännedom om arbetet i liften. Utbildningen är uppdelad i 6 avsnitt, där du efter varje avsnitt svarar på några frågor. Utbildningen tar ca 4 timmar att genomföra. Du behöver inte genomföra hela utbildningen vid samma tillfälle utan kan avbryta och ta upp kursen vid ett senare tillfälle.

Målet med Liftvärdsutbildning intro på webben är att du skall få grundläggande kunskaper om arbetet i liften och vilka regler som måste följas.
Ditt arbete är i första hand att övervaka säkerheten och hjälpa till vid på- och avstigningar i våra skidliftar och linbanor. Det innebär även att du får starta och stoppa driften om du ser att säkerheten äventyras.

Målet med en introduktionsutbildning på webben är att du ska ha elementära kunskaper om vad ditt arbete går ut på och vad du ska utföra. Här är några uppgifter.

  • Uppdrag och ansvar, benämningar av liftens olika delar
  • Daglig tillsyn tillsammans med en liftskötare
  • Göromål innan liften startar upp för dagen och även avslut av dagen
  • Åtgärder under drift
  • Olika typer av olycksrisker
  • Skidåkarens skyldigheter vid liftåkning
  • Vad som gäller funktionell skidåkning och olika åkredskap
  • Servicebeteende och kommunikation

Anmälan görs antigen genom att boka via vår hemsida nedan eller genom att mejla din förfrågan till [email protected] 

När anmälan är gjord skickar vi ut en länk till respektive deltagare via mejl. Därefter genomför deltagaren utbildningen via sin dator eller telefon. Länken skickas ut efter överenskommelse med deltagarna eller den som anmält deltagarna. Kom i håg att alla deltagare måste anmälas med en korrekt mejladress.

Kurstillfällen

Det finns inga kommande kurstillfällen.

Information

Minimiålder 16
SLAO medlemspris 150,00 SEK exkl moms
(187,50 SEK inkl moms)
Icke medlemspris 250,00 SEK exkl moms
(312,50 SEK inkl moms)

Innehåll

Välkommen till SLAO:s Liftvärdsutbildning, webbutbildning!  Här får du lära dig om det mest väsentliga och få kunskaper och kännedom om arbetet som liftvärd. Utbildningen är uppdelad i 6 avsnitt, där du efter varje avsnitt svarar på några frågor, för att checka av att du har förstått innehållet.

Utbildningen beräknas ta cirka 4 timmar. Du kan lämna webbsidan och fortsätta senare eller när som helst gå in och söka information om ditt arbete som liftvärd. Ditt arbete som liftvärd är i första hand att övervaka säkerheten och hjälpa till vid på- och avstigningar i våra skidliftar och linbanor. Det innebär även att du får starta och stoppa driften om du ser att säkerheten äventyras.

Detta är en introduktion till arbetet som liftvärd. Du kan sedan gå vidare till våra stegutbildningar. Läs mer om dem på vår hemsida.

Förkunskap

Inga.

Prenumerera på nyhetsbrevet