Introkurs skidor/snowboard

Kurstillfällen

Det finns inga kommande kurstillfällen.

Information

SLAO medlemspris 9 016,00 SEK exkl moms
(11 270,00 SEK inkl moms)

Innehåll

Kanske är du nyfiken på yrket skidlärare, kanske vill du få en inblick i hur det fungerar i Svensk Skidskola eller kanske vill du kunna arbeta/hjälpa till på en anläggning, skidskola, klubb eller liknande?

Under denna introutbildning tittar vi på hur vi inom Svensk Skidskola arbetar med nybörjare och åkare på fortsättningsnivå. Vi tittar på vilka grunder och verktyg man kan använda sig av när man jobbar med barn, ungdomar och vuxna. Du kommer få möjlighet att utveckla din egen åkning. Det blir ett smörgåsbord fyllt med lite av varje och förhoppningsvis har du efter denna utbildning fått upp ögonen för att vidareutbilda dig hos oss inom SLAO och våra skidinstruktörsutbildningar.

OBSERVERA! Kursen riktar sig till skidskolor, skidanläggningar, skidklubbar m.fl. och är inte bokningsbar för privatpersoner. Kursen startar med ett föredrag kvällen innan. Mer information om tider och samlingsplats kommer från din instruktör.
I priset tillkommer kostnader för köparen som boende, mat, resa, lokal och skipass. Eventuellt andra kostnader som utanför instruktörens lön bekostas av köparen.

Preliminärt program.

  • Fredag kväll 18:00-21:00 cirka. Teoripass inomhus. SLAO-presentation. Skid/Snowboardteknik, hur jobbar vi med tekniken i den svenska skidskolan?
  • Lördag 9:00-15:00. Praktiskt ute i backen utifrån teoripasset på fredag kväll, teknik.
  • Lördag 18:00-21:00 cirka. Teoripass inomhus. Fokus pedagogik, hur jobbar vi i svensk skidskola med våra gäster? Hur lär vi ut? med mera.
  • Söndag 9:00-15:00. Praktiskt utifrån lördagens teoripass, metodik.

Förkunskap

Åker i de flesta backar. 16 år.

Prenumerera på nyhetsbrevet