Backläkarutbildning

Kurstillfällen

Det finns inga kommande kurstillfällen.

Information

Anmälan Sista anmälningsdag 15 november 2019. Tillval för logi och mat görs vid bokning, läs vidare nedan.
Deltagaravgift 9 872,00 SEK exkl moms
(12 340,00 SEK inkl moms)

Innehåll

Drygt 2 miljoner människor åker utför i Sverige varje år. På Sveriges skidanläggningar inträffar varje vinter skador med krav på professionellt omhändertagande. De flesta insatser på skadeplatsen görs av skidpatrullen, som sedan många år tillbaka får sin grund- och vidareutbildning av SLAO. På många anläggningar tjänstgör dessutom läkare, vilka rekryteras från olika medicinska specialiteter. Läkarna fungerar som backläkare och i många fall även som mottagningsläkare vilka direkt handlägger olika typer av skidskador.

Kursen är en skräddarsydd utbildning i de principer och handhavande av materiel som tillämpas och används av skidpatrullen och på de mottagningar som finns på skidorterna. Utbildningen lägger stor vikt på praktiska moment och övningar och ger möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med kollegor från hela landet. 

Kursens huvudsakliga ämnen: Prehospitala miljön vid skidanläggningar
Backläkarmottagningen
Skidpatrullens roll i skidbacken
Utrustning vid skidanläggning för stabilisering och transport av skada
Prehospital spinal rörelsebegränsning vid trauma
Kritiska sjukdomsfall & skador- ABCDE- Transport till nästa vårdnivå
Fraktur och luxations behandling
Smärtlindring
Hypotermi
Laviner
Praktiska övningar

Utbildare är inom respektive område mycket erfarna läkare och skidpatrullörer.
Det kommer också att finnas möjlighet till skidåkning ett par kvällar under kursen.

Anmälan görs genom att där klicka på Boka-knappen. 
I priset för utbildningen 9872 kr exkl. moms (12340 kr inkl moms) ingår lunch och fika.
Sista anmälningsdag 15 november 2019. Specificera din utbildningsnivå genom att kryssa under "Välj tillval" vid bokning.

Logi och mat (OBS tillval vid bokning)
Kostnad för logi samt övriga måltider, frukost, middag samt avslutningsmiddag är 4018 kr exkl. moms (4500 kr inkl moms). Välj detta tillval i samband med bokning om så önskas. Inkvartering blir i lägenheter med fullt utrustat kök vilka ligger mycket nära backen där deltagarna bor i separata rum.

Max antal deltagare är 32 och företräde kommer att ges till färdiga specialister samt ST-läkare och i mån av plats AT-läkare samt de som fullgjort läkarutbildningen.

Då bokning av rum gjorts för hela veckan finns det möjlighet att utan extra kostnad för boendet komma från och med söndagen den 12/1-2020 om någon vill passa på att komma tidigare för att åka skidor innan kursstart. Väljer man att göra det får man under de dagarna stå för maten själv. Övriga detaljer och fullständigt schema kommer att skickas till de som antagits till kursen när detta är fastslaget.

Vid anmälan mot faktura ska korrekta uppgifter anges med referensnummer, organisationsnummer, kontaktperson med telefonnumer och e-postadress som godkänner att kursen faktureras. Otillräckliga uppgifter kan betyda att anmälan inte godtas.

 

Förkunskap

Leg läkare. AT i mån av plats.

Prenumerera på nyhetsbrevet