Cykelpatrull

Kurstillfällen

Det finns inga kommande kurstillfällen.

Information

Anmälan Kusen 2020 är inställd. Kursen är under omarbetning och en ny version kommer att erbjudas till 2021.
SLAO medlemspris 6 824,00 SEK exkl moms
(8 530,00 SEK inkl moms)
Icke medlemspris 7 568,00 SEK exkl moms
(9 460,00 SEK inkl moms)

Innehåll

Kusen 2020 är inställd. Kursen är under omarbetning och en ny version kommer att erbjudas till 2021.

Information om tidigare kurser:
Fler och fler Bikeparks byggs på svenska skidanläggningar. För att kunna utföra första hjälpen-åtgärder och göra omhändertagande när skadan är framme finns en fördjupningsutbildning som är anpassad för cykelrelaterade skador i nedfarter. Förkunskapskrav är SLAO:s första hjälpen-utbildning alternativt SLAO:s skidpatrullutbildning.  Har man giltig certifiering som skidpatrullör är man med på dag 2 och 3 av cykelpatrullutbildningen, har man eller går man tredagars första hjälpen-utbildningen i anslutning till cykelpatrullkursen är utbildningen 3 dagar. Kursens delar: Primär undersökning och bedömning av skadad, LABCDE-åtgärder, cykelrelaterade skador, omhändertagande av skitiga skador, jord/smuts, fördjupning i buk och skallskador, ryggskador, frakturer samt reponering. Samt transport och överlämning till nästa vårdinstans, samverkan ambulans, och praktiska övningar.

Utbildningen är 3 dagar lång. Har du gått SLAO:s skidpatrullutbildning är du med på dag 2 och 3. Har du gått eller går SLAO:s Första Hjälpen i Backen dagarna före Cykelpatrullkursen är du med på alla tre dagar.

Ingår i utbildningspriset:

Utbildningsmaterial och intyg samt fika och lunch. 


Priser: Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAO:s medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAO:s medlemmar.

 

Förkunskap

SLAO:s Skidpatrull (du går dag 2 och 3) Första Hjälpen i Backen (du går alla dag 3 dagar)

Prenumerera på nyhetsbrevet