Allmänmedåkare – Skicart

För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva skicartåkning.

Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att åka med brukare/åkare upp till blå nedfarter oavsett förbehåll. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell skicartåkare. Observera att allmänmedåkarlicensen inte ger dig möjligheten att utfärda åkar/brukarlicenser.

Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten.

När du utbildat dig till Allmänmedåkare för Skicart får du lära personer med speciella behov hur man hanterar åkredskapet. För att behålla din licens krävs att du går en uppdateringsutbildning. 

 

 

Kurstillfällen

Det finns inga kommande kurstillfällen.

Information

Deltagaravgift 7 500,00 SEK exkl moms
(9 375,00 SEK inkl moms)

Innehåll

För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva skicartåkning. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell skicartåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten. Kursen börjar med en kvällsträff kvällen innan utbildningsstart. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter I utbildningspriset ingår löner till instruktörerna och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

Förkunskap

Du ska vara en god skidåkare och kunna åka obehindrat i all typ av terräng. (Du ska kunna lägga fullt fokus på utrustningen (biski/skicart) och inte behöva fokusera på din egen skidåkning.

Kurstillfällen

Det finns inga kommande kurstillfällen.

Information

Anmälan Senast 30 dagar innan utbildningsstart.
Deltagaravgift 6 500,00 SEK exkl moms
(8 125,00 SEK inkl moms)

Innehåll

Som allmänmedåkare får man agera medåkare till alla som har det behovet. Utbildningen för allmänmedåkare är samma som skidlärarutbildningens första 4 dagar. Kravet på en allmänmedåkare är betydligt större än på en medåkare då denna ska klara av att åka med olika åkare med olika behov och anpassning i alla backar upp till och med röd lutning. En allmänmedåkare får inte utfärda licenser. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Utbildningen startar ca kl. 18.00 första utbildningsdag.

Förkunskap

Allmänmedåkare skicart

Prenumerera på nyhetsbrevet