Sociala medie-kampanj:

#backahemmabacken

Här finns material att använda på sociala medier inför och under World Snow Day på söndag den 16 januari. Budskapet handlar om att få folk att backa hemmabacken genom att besöka sin lokala skidbacke. Tillsammans kan vi sprida budskapet och uppmärksamma World Snow Day! Nedan följer en presentation av materialet samt förslag på hur det kan användas.

Rörligt och grafiskt material till Facebook- och Instagramstories

 1. Startbild: En rörlig bild som presenterar kampanjens budskap
 2. Uppmaningar: Förslag på olika sätt som man kan backa sin hemmabacke.
 3. En karta som visar hemmabackar i hela Sverige.
 4. ”Tom” bild: Som ger utrymme för att skriva ett eget budskap eller lägga till en frågelåda till
  följarna så som exempelvis ”Vilken är din hemmabacke?”. Dela gärna svaren sedan!

Känn er fria att tagga relevanta konton i inlägget, länka till aktuell hemmabackes hemsida, eller lägga till dekaler eller gif:ar för att göra det personligt utifrån ert manér.

#-tags att använda: #backahemmabacken #allapåsnö #hemmabacken #viärvintersporten

Inlägg till Facebook- och Instagramflödet:

 1. Startbild: Bild som presenterar kampanjens budskap
 2. Uppmaningar: Förslag på olika sätt som man kan backa sin hemmabacke.

Förslag på inläggstext:
Backa din hemmabacke på World Snow Day!
I Sverige finns fantastiska möjligheter med landets runt hundra hemmabackar för skid- och snowboardåkning. Hemmabackarna lockar till rörelse och lägger grunden för ett aktivt liv. Vi vill att de ska finnas kvar och utvecklas. Men det är tyvärr ingen självklarhet. Där för vill vi uppmärksamma hemmabackarna i samband med World Snow Day den 16 januari.

 • Till Sveriges kommuner: Våga satsa på hemmabackarna! De bidrar till ökad folkhälsa och är en viktig arena där barn och ungdomar kan umgås och röra på sig.
 • Till landets skolor och fritidsverksamheter: Fortsätt att nyttja hemmabacken i er verksamhet. Det ger fler barn möjlighet att upptäcka glädjen av snö och rörelse.
 • Till landets skidåkare: Packa matsäcken och ta med dina nära till en aktiv dag i er närmaste hemmabacke. Passa på att visa lite uppskattning till de föräldrar och många andra eldsjälar som ofta helt ideellt driver anläggningen.

Ni hänger väl på?!

Prenumerera på nyhetsbrevet